تلفن تماس : 38424027 -051-09128356400- 09151150958   telegram6

روش انتخاب منبع کوئل دار

برای انتخاب منبع کویل دار برای ساختمان مسکونی و یا اداری کافیست تا مراحل زیر را پیموده و اعداد بدست آمده را برای سازندگان منبع کویل دار ارسال کنید تا پیشنهاد قیمت خود را اعلام کنند
1: تعیین میزان تقاضای آبگرم و درجه حرارت مورد نیاز
2. انتخاب نوع منبع کویل دار(افقی وایستاده)
3. محاسبه ظرفیت و سطح حرارتی مورد نیاز

بین میزان تقاضای آبگرم و درجه حرارت مورد نیازحجم منبع معمولاً بر حسب میزان تقاضای محل (اعم از منازل مسکونی، کارخانجات، استخرها و ...) محاسبه می‌شود. به طور مثال در ساختمان ها معمولا به ازای هر واحد مسکونی 100 الی 150 لیتر مصرف در ساعت را در نظر می گیرند و این اعداد را در ضریب ذخیره ،ضریب همزمانی و یا همان ضریب تقاضا ضرب می کنند. در استخر نیز با دانستن تعداد شناگران و مقدار مصرف 50 لیتر برای هر نفر، و با ضرب کردن عدد بدست آمده در ضریب تقاضا (بین 0.4 تا 0.6) حجم مخزن به دست می آید که این میزان در ضریب 1.2 (ضریب ذخیره) ضرب می گردد.

ضریب تقاضاضریبی است که که به دلیل همزمان نبودن استفاده افراد و وسایل ( یا شنا گران) از آب مصرفی (دوش ها ، دستشویی هاو ... )در میزان مصرف ضرب می گردد.

ضریب ذخیره
منابع ذخیره آب در زمان استفاده، ممکن است در پیک بار، به شدت آب کم کنند و آب سرد جبرانی، وارد آنها شود که این آب سرد باعث سرد شدن کل منبع شده و حرارت دیگ، توان تامین گرمای مورد نیاز برای متعادل کردن حرارت را نخواهد داشت، به همین دلیل ضریبی به نام ضریب ذخیره منبع را درمصرف بدست آمده ضرب می کنیم تاازیکنواختی درجه حرارت درزمان پیک مصرف اطمینان حاصل شود .
این ضریب برای کاربری های مختلف، متفاوت است و برای استخر ها معمولا برابر با 1.2 در نظر گرفته می-شود


درجه حرارت مناسب آب
آب گرم مصرفی معمولا در 50 تا 60 درجه سانتی گراد به مصرف کننده می رسد ، در آشپزخانه های صنعتی یا رستوران ها این عدد تا 65 درجه سانتی گراد نیز بالا می رود . آب گرم مصرفی نباید در دمایی کمتر از 60 درجه سانتی گراد یا همان 140 درجه فارنهایت ذخیره شود. دلیل این امر به وجود آمدن بیماری ناشی از وجود باکتری به نام لژیونلا است که ممکن است در درجه حرارت بین 20 تا 50 درجه سانتی گراد در منابع آبگرم و سیستم های تهویه هوا رشد کند.

این در حالی است که برای مکان هایی همچون مدارس ، کودکستان ها و بیمارستان ها درجه حرارت برای ایمنی بالاتر نباید بیشتر از 50 درجه سانتی گراد باشدباید ذکر کرد که آب گرم مصرفی می تواند در درجه حرارت بالاتری ذخیره گردد و برای رسیدن به درجه حرارت مورد نیاز ، آب گرم و آب سرد را با هم ترکیب کرد. همچنین با تولید آب گرم در درجه حرارت بالاتر می توان ظرفیت منابع را پایین تر آورد و با اضافه کردن آب سرد به آب گرم ظرفیت مورد نیاز را تولید کرد.میزان آب گرم مصرفی واحد مسکونی و یا اداره بر اساس عادات انسان ها و تعداد مصرف کننده ها متفاوت است.

انتخاب نوع منبع کویل دار(افقی وایستاده)
بر اساس محل مصرف و نوع مصرف به دو دسته کلی افقی و ایستاده تقسیم می شوندمنابع کویل دار گاهی دارای یک کویل و بعضا هم دارای دو کویل حرارتی هستند.
محاسبه ظرفیت و سطح حرارتی مورد نیاز
برای محاسبه ظرفیت حرارتی منبع کویل دار کافیست تا از فرمول معروف و ساده زیر استفاده کرد
Q=4.2 *V* (t2-t1)/T
که در آن ظرفیت مورد نیاز منبع کویل دار با واحد کیلو کالری بر ساعت است: Q
   : حجم منبع کویل دار به واحد لیتر استV:
: زمان پیش بینی شده برای گرم شدن حجم منبع کویل دار به ساعت استT
: دمای آب ورودی به منبع کویل دار استt1
: دمای آب خروجی از منبع کویل دار است.t2

محاسبه سطح حرارتی کویل مورد استفاده در منبع کویل دار
برای بدست آوردن سطح حرارتی کویل مورد استفاده ، بعد از بدست آوردن ظرفیت حرارتی کل آن را در 1000 ضرب کرده و بر اختلاف دمای لگاریتمی آب ورودی و خروجی و همچنین ضریب کلی انتقال حرارت تقسیم می کنیم

A = 1000 Q / k tm
که در آن
سطح حرارتی به متر مربع است.A  
ظرفیت مورد نیاز منبع کویل داربا واحد کیلو کالری بر ساعت است.Q
:ضریب انتقال حرارت کلیK
اختلاف دمای لگاریتمی است.tm
بر اساس مواد به کار رفته و نوع ساخت کویل متفاوت خواهد بود Kعدد

انتخاب ظرفیت بویلر برای این منبع کویل دار:
برای انتخاب میزان ظرفیت بویلر تامین کننده حرارت این منبع کویل دار کافیست که Q بدست آمده را در ضریب اطمینان ضرب کرده که این ضریب را معمولا 1.2 الی 1.4 در نظر می گیرند.